Blog keuken

Een kleine keuken slim inrichten

Als je een kleine keuken hebt dan kan het inrichten daarvan best lastig zijn, aangezien je maar een beperkte ruimte hebt die je toch zo makkelijk mogelijk in wilt delen. Om je daarmee een beetje op weg te helpen hieronder de volgende tips:

Gebruik lichte kleuren

In een kleine ruimte komen lichte basiskleuren het beste tot hun recht, de ruimte oogt dan meteen een stuk groter. Hiermee bereik je ook het effect dat de ruimte minder benauwd lijkt. Als je daarnaast ook nog wat speelt met pastelkleuren of glas wordt er ook nog meer licht gereflecteerd.

Werk met hoogte

Als je zelf in een kleine ruimte een keuken wilt inrichten, kijk dan eens of je iets met de hoogte kan doen. Bijvoorbeeld, kan het plafond nog wat verder naar boven? Als je bij een keuken inrichten kiest voor hoge kasten vanaf de vloer in plaats van bovenkastjes lijkt de keuken een stuk groter.

Een eigen bar

Een grote eettafel neemt veel plek in, zeker als je ruimte in de keuken beperkt is. Wat dan een goede oplossing zou kunnen zijn is een bar te maken. Dat heeft ook nog als voordeel dat je partner gezellig bij je in de buurt kan zitten als je aan het koken bent, of andersom.

Deel de keuken in twee delen

Als je een lange smalle keuken inricht, kijk dan eens of het misschien een optie is om de keuken in twee keukenblokken te plaatsen. Bijvoorbeeld het gedeelte met de spoelbak tegen de ene muur en dan de kasten tegen de andere.

Werk met planken

Als je voldoende ruimte aan de muur van je keuken hebt, dan zou je eens kunnen overwegen om planken aan de muur te handen in plaats van kastjes. Hang er een stel onder elkaar, hier kan je dan bijvoorbeeld ook leuke groene plantjes op zetten.

Keukenfrontjes zonder grepen

Grepen steken een beetje uit, dus als je die achterwege laat dan heb je een hele strakke keuken wat ook nog een beetje schoonmaakwerk scheelt. Hierdoor lijken de kasten in elkaar op te gaan en lijkt de keuken een stuk groter.

Opgeruimd staat netjes

Kijk eens goed naar al je spullen, gebruik je ze allemaal? Dingen die je jaren niet gebruikt hebt kan je waarschijnlijk beter weggooien omdat ze enkel maar stof staan te happen. Als je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld je glazen in elkaar te stapelen scheelt dat meteen een flink stuk bergruimte in je kast. Ook kan je ervoor kiezen om een bordenrek aan een wand in de keuken te hangen, dat scheelt ook weer binnenruimte. Ook een verrijdbare keukentrolley kan in een kleine keuken heel erg handig zijn.

Speel met licht

Een goed verlichte keuken lijkt ook meteen een stuk groter, probeer daarom je verlichting zo aan te leggen dat je hele keuken verlicht is als je erin bezig bent. Dat heeft nog een voordeel, zo zie je ook meteen waar alles staat als je achterin een kastje moet zijn.