Slapen

Je slaapkamer inrichten doe je zo

Veel mensen vinden het erg leuk om hun slaapkamer (opnieuw) in te richten. De slaapkamer is namelijk een plek waar je heerlijk kunt uitrusten en ontspannen. Het is een rustige en veilige ruimte waar jij helemaal jezelf kunt zijn. 

Waar je altijd terugkomt

De slaapkamer is de ruimte waar jij je dag begint en waar jij je dag beëindigd. Wanneer jij nadenkt over de inrichting van jouw slaapkamer dan zul jij uiteraard gelijk denken aan het bed. Je bed moet comfortabel zijn en vormt vaak het grootste item in de ruimte. Echter, het inrichten van een slaapkamer gaat veel verder dan het kiezen van een goed bed. Ook de kasten, decoratieve items, vloer, verlichting en kleuren van de muren hebben invloed op de sfeer van jouw slaapkamer.

Je persoonlijke stijl 

Wanneer jij jouw slaapkamer (opnieuw) in gaat richten kun jij het beste van tevoren een moodboard maken. Op deze manier kom jij erachter welke stijl jij graag wilt toepassen in jouw slaapkamer. Wil jij dat jouw slaapkamer een chique uitstraling heeft? Een landelijke uitstraling? Of juist een strakke uitstraling? 

Daarnaast vinden veel mensen het ook leuk om persoonlijke items als decoratie te gebruiken in de slaapkamer. Hierdoor wordt de ruimte persoonlijker en zul jij elke dag herinnerd worden aan die fijne momenten met je vrienden, je familie of je partner. De meeste mensen kiezen ervoor om weinig decoratieve items in hun slaapkamer te plaatsen omdat dit de ruimte rustiger maakt, waardoor zij zelf ook tot rust kunnen komen wanneer zij zich in deze kamer bevinden.

Kleuren bepalen je gevoel

Ook de vloerkleur en de kleuren van de muren hebben veel invloed op de slaapkamer inrichting. Zo zal een lichte vloer de slaapkamer groter laten lijken. Witte muren zullen zorgen voor een rustige uitstraling en een koele sfeer in de slaapkamer. Wil jij juist een warme en gezellige slaapkamer? Dan kun jij een muur schilderen in bijv. een warme pasteltint. Ook de verlichting heeft veel invloed op de sfeer in de slaapkamer. Zo kun jij ervoor kiezen om bijvoorbeeld een mooie hanglamp op te hangen als eye catcher of bijvoorbeeld sfeerverlichting om een warm gevoel te creëren in de ruimte.