Verhuizen: vijf dingen die je absoluut niet mag vergeten! 

Verhuizen: vijf dingen die je absoluut niet mag vergeten! 

Verhuizen kan een stressvolle aangelegenheid zijn. Er moeten zoveel verschillende dingen gebeuren! Een verhuizen checklist kan daarom erg handig zijn. Hier zijn vijf dingen die veel mensen vergeten tijdens het verhuizen. 

De juiste mensen informeren 

Stel op tijd de juiste mensen en instanties op de hoogte van jouw verhuizing. Geef je verhuizing door aan de oude gemeente en meld je vier weken voor de verhuizing aan bij de nieuwe gemeente. Pas je adres aan bij webshops waar je vaak besteld, meld je af bij de tandarts en huisarts en ga op zoek naar een nieuwe in de buurt van waar je gaat wonen. Een nieuwe huisarts of tandarts vinden kan heel stressvol zijn. Informeer bij mensen in de buurt waar ze naartoe gaan en of dat een fijne plek is, of lees wat reviews op Google. 

Verhuizen: vijf dingen die je absoluut niet mag vergeten! 

Je reisvergoeding checken 

Wanneer je ergens anders gaat wonen, maar wel dezelfde baan houdt is het verstandig om dit even door te geven aan je werkgever en op basis daarvan de reisvergoeding even te bespreken. Dit verandert immers, omdat het aantal kilometers van huis naar werk ook verandert. 

Let op je huisdieren 

Als je huisdieren meeneemt naar een nieuw huis, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Het zou kunnen dat jouw huisdier gechipt is en dat de chip afgaat op het moment dat je het beest meeneemt naar het nieuwe huis. Zorg dat de informatie op de chip aangepast wordt. Stel je buren op de hoogte van jouw huisdier, om eventuele ongemakkelijke situaties te voorkomen. Kijk alvast eens rond in de nieuwe buurt. Zijn de straten veilig genoeg voor de kat, of houd je hem liever in de tuin? Waar zou je de hond het beste uit kunnen laten? Vervolgens geldt ook voor je huisdier: hij moet afgemeld worden bij de oude dierenarts en er moet een fijne nieuwe dierenarts gevonden worden. Laat je kat de eerste weken in huis en onder toezicht in de tuin. Zo kan hij eerst even wennen en voorkom je dat hij terugloopt naar het oude huis 

Verhuizen: vijf dingen die je absoluut niet mag vergeten! 

Regel een parkeerplek 

Als je een eigen auto hebt, is het natuurlijk prettig om deze zo dicht mogelijk bij je huis te kunnen zetten. Check de mogelijkheden daarvoor op tijd. Soms zijn er gratis parkeerplekken voor de bewoners, maar in veel gevallen moet je een vergunning aanvragen. Doe dit op tijd, want het zou kunnen dat je op een wachtlijst terechtkomt. Oriënteer alvast in de buurt wat een schappelijke plek is om je auto (gratis) neer te zetten in de overbruggingsperiode tot je een parkeervergunning hebt. 

Maak je nieuwe huis schoon 

Maak je nieuwe huis de dag voor de verhuizing even grondig schoon. Stofzuig de vloer en alle plinten, neem de muren af met een doekje en dweil alles goed af, pak alle kiertjes even mee. Je gaat meubels neerzetten op plaatsen waar je niet meer zo gemakkelijk bij komt straks, dus het is fijn als dat vast goed schoon is. Na het verhuizen moet je waarschijnlijk ook nog een dweil of een stofzuiger door het huis halen. Je hebt misschien zitten boren of bent met vieze schoenen je huis ingelopen. Heb jij een verhuizing op de planning staan? Denk dan even aan deze dingen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *