Blog slapen

Beter slapen met een goede slaapkamerinrichting

Wanneer je een slaapkamer gaat inrichten, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kamer rustig wordt ingericht. Een rommeltje met stapels dvd’s blijkt meestal uitnodigend te zijn om niet te gaan slapen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een slaapprobleem ook wel insomnia genoemd, de slaapkamer niet direct inrichten op het slapen.

9 Goede tips bij het inrichten van je slaapkamer

  1. Zet slapen op nummer één
  2. Houdt radio tv en muziek verborgen op de achtergrond
  3. Kies voor niet al te felle kleuren van de inrichting en beddengoed
  4. Gebruik grote meubels en  gordijnen die het licht tegenhouden
  5. Kies voor een rustgevend decor
  6. Zet het bed centraal neer, een mooi vloerkleed is altijd heel erg trendy
  7. Leuke accessoires kan sfeer verhogen (maar niet te veel) 
  8. Kies een wand voor de garderobekast
  9. Zorg dat de slaapkamer altijd lekker ruikt en uitnodigend is, dit kan bijvoorbeeld door een geurverstuiver of vers beddengoed

Plan van aanpak

Voordat je gaat beginnen met het inrichten van de slaapkamer is het belangrijk dat je een goed plan maakt, hoe je het wil gaan aanpakken. Ruim vooral eerst goed op, een opgeruimde kamer scheelt veel stress en is uitnodigend om naar binnen te gaan. De slaapkamer is geen opbergruimte van dingen die je toch niet gebruikt. Berg dat ergens anders op, het zijn allemaal stofnesten. De inrichting van de slaapkamer kun je ook via het internet kiezen. Houdt het allemaal lekker strak zoals een echte hotelkamer. Dat is de echte basis van een slaapkamer inrichten.

Wat zijn de beste kleuren die goed samengaan met slapen?

Op nummer één staat dan de kleur blauw gevolgd door groen, geel, zilver en oranje. Vermijd absoluut de kleur rood in de slaapkamer. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze kleur de hartslag en de bloeddruk verhoogt.

Beddengoed voor je slaapkamer

Het beddengoed is ook zeer belangrijk, koop daarom altijd beddengoed van katoen. Kies altijd voor minimaal 400 draads, dat is minimum Hotel kwaliteit. Het is wel duurder, maar het gaat veel langer mee en katoen voelt altijd lekker fris en koel aan en dat is zeker in de zomer wel heel erg fijn.

Kussens voor je bed

Een goed hoofdkussen is belangrijk zodat je niet met hoofd en schouderklachten wakker wordt en laat je langer slapen. Belangrijk met kussens is, en dat geld eigenlijk met alles wat goedkoop is, goedkoop is duurkoop. Er zijn momenteel kussens die je harder of zachter kunt maken. Deze kussens kunnen gemaakt van  koudschuim-vlokken, traagschuim vlokken, Dacron, Cellulose van mais, of latex vlokken zijn. Er zijn bedrijven waar je zelf het kussen gratis een aantal weken kunt uittesten. Zodat je  zelf kan kijken wat de meest geschikte is voor jou.

Als je dan toch bezig bent

Vergeet niet dat een matras van elk budget 5-10 jaar meegaat. Als je dan toch bezig bent, dan kan je het beste deze ook meteen vervangen, zodat je helemaal een frisse start kan maken. Deze zijn er sommige gevallen ook op proef te verkrijgen. Lekker slapen dus!