Wonen

Je woonkamer efficiënt en prikkelend inrichten

De inrichting van een woonkamer is erg bepalend voor de sfeer ervan. Uiteraard wil jij een fijne warme sfeer in jouw woonkamer. Een warme sfeer zorgt er namelijk voor dat jij je op gemakt voelt in de woonkamer.


Je veilighaven


Daarnaast zorgt een warme sfeer er ook voor dat gasten zich op hun gemak voelen in jouw woonkamer. Om het thuisgevoel te versterken is het uiteraard belangrijk dat jij de woonkamer inricht in jouw favoriete stijl. Ook is het vaak een goed idee om persoonlijke items toe te voegen aan de ruimte. Zo kun jij bijvoorbeeld leuke familiefoto’s ophangen aan de muur of leuke souvenirs plaatsen in transparante kasten. Ook het soort vloer en de kleuren van de muren zijn van invloed op de sfeer in jouw woonkamer. 

Layout slim inrichten

Naast de items en kleuren in de ruimte is ook de lay-out van de ruimte erg belangrijk. Waar zet jij je bank neer? En waar komt de televisie? De lay-out van de ruimte is namelijk ook erg van invloed op de sfeer die de ruimte uitstraalt. Wanneer alle meubels dicht bij elkaar staan zal de zitruimte afgesloten aanvoelen.

Daartegenover zal de ruimte minder gezellig aanvoelen wanneer iedereen ver weg van elkaar zit. De lay-out van de ruimte dient naast gezellig ook praktisch te zijn. Als jij op de bank zit wil jij graag een tafeltje waarop jij je koffiemok kwijt kan. Echter, je wilt niet dat dit tafeltje in de weg staat voor mensen die zich door de ruimte bewegen. Ga jij je woonkamer dus (opnieuw) inrichten? Denk dan goed na over de lay-out.

Geef aandacht aan je belangrijkste kamer

Omdat je elke dag wel in de woonkamer zit is het belangrijk dat jij veel tijd besteed aan de inrichting van deze ruimte. Het is de plek waar jij lekker op de bank ploft na een lange dag werken en de plek waar jij gezellig met jouw vrienden tijd doorbrengt. Vaak heeft een woonkamer ook nog eens meerdere functies. Het is vaak de ruimte waar kinderen spelen en tegelijkertijd de ruimte waar je werkt of ontspant. Om deze ruimte goed te kunnen inrichten is het daarom ook van belang dat jij van tevoren goed nadenkt over welke functies jouw woonkamer heeft.