Blog woonkamer

Meer woongenot met deze 10 woonkamertips

De meeste van onze tijd binnenshuis brengen we door in de woonkamer, maar hoe kun je hier het meeste woongenot uit halen? Hieronder een aantal tips.

Heb je een kleine woonkamer? 

Heb je een kleine woonkamer? Deze kan je deze makkelijk groter laten lijken door lichte kleuren te gebruiken en bijvoorbeeld smalle kasten te plaatsen, dan lijkt de ruimte groter. Ook door met spiegels te werken kun je veel doen om meer woongenot te creëren.

Probeer zo verticaal mogelijk te werken

Als je slim gebruik maakt van hoogte in je woonkamer kan je deze snel een stuk groter laten lijken, bijvoorbeeld door verticale banen te gebruiken op je muur en je gordijnen vanaf het plafond tot aan de vloer te laten hangen. Dit geeft echt een gevoel van ruimte.

Maak gebruik van lichte materialen

Hoe lichter van kleur de materialen zijn, hoe meer woongenot ze opleveren! Denk hierbij bijvoorbeeld aan metaal en/of glas aan je inrichting toe te voegen. Een grote bank in een kleine kamer kan prima maar zorg er dan wel voor dat je kasten niet al te groot zijn.

Heb je te veel spullen?

Mooie dingen die het waard zijn om gezien te worden wil je natuurlijk niet ergens in een kast zetten. Een prima oplossing daarvoor is dan deze spullen zoveel mogelijk bij elkaar. Bijvoorbeeld, een wand vol foto’s oogt een stuk beter dan dat je her en der in je kamer foto’s hebt hangen of staan.

Laat niet meerdere dingen opvallen in je woonkamer

Kies bij je inrichting voor maar een echte blikvanger in je kamer, bijvoorbeeld een knalrode bank. Met een beetje spelen met kleuren en decoraties zorg je ervoor dat de bank prima in je interieur past en dat geeft net weer meer woongenot.

Maak het niet al te donker in je kamer

Een donkere muur of vloer kan heel mooi staan maar doet een woonkamer vaak een stuk kleiner lijken, wat jammer is. Kies je er bijvoorbeeld voor om een donkergrijze muur te hebben, zorg er dan voor dat je vloer en meubels een lichtere kleur hebben.

Minder is meer

Kijk eens heel kritisch naar wat je nou wel en niet nodig hebt in je woonkamer. Gebruik je dingen niet of staan ze in de weg? Haal ze dan snel uit je woonkamer. Less is more!

Zorg voor afwisseling, combineer nieuwe dingen met oud

Het kan echt heel mooi zijn om in een oud huis naast de karakteristieke eigenschappen moderne accenten toe te voegen en die te combineren met oude elementen van het huis. Zeer sfeer verhogend en dus echt een aanrader.

Speel met planten

Juist door wat groen in je kamer toe te voegen kan je heel goed een gezellige sfeer scheppen zonder dat de ruimte een stuk kleiner lijkt. Denk bijvoorbeeld eens aan wat hangplanten aan de muur of voor het raam.  

Te weinig bergruimte

Wil je meer plek om spullen op te bergen, denk dan eens aan bijvoorbeeld een salontafel met bergruimte, een bank met een opberg vak of een slimme poef waar je dingen in kunt doen.