Stimuleer creativiteit met een zandbak met deksel 

Stimuleer creativiteit met een zandbak met deksel 

Om de fantasie van kinderen te prikkelen kun je ze in een zandbak met deksel laten spelen. Er zijn veel redenen waarom je zou kiezen voor een zandbak met deksel (hier te koop). Zo kun je de zandbak volledig afsluiten zodat het zand schoon blijft. Dit is zeker met jonge kinderen erg belangrijk omdat zij de neiging hebben om spullen in hun mond te stoppen. Wanneer dit gebeurt wil je niet dat zij viezigheden binnen krijgen. Kies daarom voor een zandbak die je kunt afsluiten. Zo kunnen huisdieren, ongedierte of andere viezigheid niet in het zand komen. Ook blijft de zandbak droog tijdens de regen en blijft het zand koel in de zomer. Een zandbak is een goede manier om de kinderen creatief te laten spelen. Ze kunnen hun fantasie gebruiken en bouwen wat ze maar willen. Geef de kinderen zandbak speelgoed waarmee ze vormpjes in het zand kunnen maken of waarmee ze kastelen kunnen bouwen. Laat de jongens echte piraten zijn die op zoek gaan naar een verborgen schat in het zand. Laat ze scheppen, graven, bouwen en spelen in een zandbak met deksel.  

Stimuleer creativiteit met een zandbak met deksel 

Van een eyecatcher tot een duurzame zandbak 

Wanneer je een zandbak met deksel gaat kopen zal je diverse modellen tegenkomen. Van schelpen tot krabben en van piratenschepen tot raceauto’s. Ook vind je de klassieke modellen die van hout zijn gemaakt en meestal vierkant of rechthoekig zijn. Je maakt de keuze voor een zandbak op basis van jouw wensen. Hierbij kun je kijken wat het beste past in de tuin, wat jouw kindje leuk vindt of je kiest op basis van duurzaamheid. Wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt, kun je het beste kiezen voor een houten zandbak. Hou er rekening mee dat een zandbak vrijwel nooit wordt geleverd met zand. Na aanschaf van een zandbak kun je zelf het zand kopen om de zandbak te vullen. Een zandbak gaat jarenlang mee en zal voor ontzettend veel speelplezier zorgen. Daarnaast is het spelen in een zandbak ook goed voor de ontwikkeling van het kind. 

Stimuleer creativiteit met een zandbak met deksel 

Een zandbak voor jong en oud 

Kinderen kunnen vanaf een jaar of 3 in een zandbak spelen. Voor de allerjongste is het nog niet aan te raden om in een zandbak te spelen tenzij er altijd toezicht is. Kinderen kunnen met behulp van speelgoed in de zandbak spelen om zo hun fijne motoriek te ontwikkelen. Wanneer je de kinderen samen laat spelen in de zandbak, dan leren ze samen te bouwen en samen te delen. Dit is weer goed voor de sociale ontwikkeling van het kind. Een zandbak kun je het hele jaar buiten laten staan doordat de deksel regenwater op afstand houdt. Hierdoor kan je kind ook het hele jaar lekker buiten in de zandbak spelen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *